Skip to content

Legal Counsel

Nederland, Zuid-Holland, VoorburgLegal

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan de verduurzaming van Nederland? Kom bij Eteck werken! Wij zorgen ervoor dat woningen en gebouwen duurzaam worden verwarmd, verkoeld en voorzien van warm tapwater. Wij gaan voor 0. 

Nul gebruik van fossiele brandstoffen en nul impact op het milieu. Iedere dag streven we naar maximale impact op de verduurzaming van de Nederlandse warmte- en koudevraag. Die impact groeit, en wij ook! Groei jij met ons mee?


Wat zoeken wij?

Wegens groei zijn wij op zoek naar een Legal Counsel. In deze functie maak je deel uit van onze legal afdeling en werk je nauw samen met het operationele contracting-team van Eteck. Je ondersteunt de Eteck organisatie over de volle breedte en je bent direct en actief betrokken bij (het contracteren van) de projecten van Eteck.


Dit ga je doen

Je ondersteunt en adviseert de Eteck organisatie bij -en over alle operationele juridische vraagstukken en houdt de organisatie up-to-date over wetgeving, rechtspraak en literatuur. De nadruk zal daarbij liggen op het opstellen, verbeteren en up-to date-houden van alle operationele contracten. Daarbij werk je samen met onze andere juristen aan (de juridische begeleiding van) het opstellen, uitonderhandelen en finaliseren van de operationele contracten met o.a ontwikkelaars, aannemers, installateurs, banken, verzekeraars, gemeenten en provincies.


Verder ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor o.a: 

 • Het verder op orde brengen en op orde/actueel houden van de operationele (standaard)contracten, zoals: realisatieovereenkomsten, exploitatieovereenkomsten, projectovereenkomsten en beheer- & onderhoudsovereenkomsten;
 • Het verder uitrollen en implementeren van het bijbehorende/juiste contracteringsproces binnen de Eteck organisatie; 
 • Opzetten en beheren van het contractmanagement-systeem van Eteck;
 • Afstemming met extern betrokken legal suppliers inzake adviezen over operationele zaken maar ook inzake procedures en geschillen waar Eteck bij is betrokken.
 • Het onder supervisie van de general counsel beschikbaar stellen, beschikbaar houden en overdragen/implementeren van alle binnen de organisatie benodigde juridische kennis en documentatie;
 • Het opzetten en uitbouwen van legal team onder visie van de general counsel.

Vereisten

Wat verwachten wij dat je nodig hebt?

 • Afgeronde juridische opleiding op HBO/WO-niveau;
 • Gedegen kennis van het verbintenissenrecht. Kennis van Bouwrecht, de Warmte- en Waterwet is een pré;
 • Je hebt aantoonbaar vergelijkbare werkervaring bij voorkeur als contractmanager of legal counsel in een bouw-/vastgoedbedrijf (aannemer, installateur, ontwikkelaar);
 • Kennis van of affiniteit met de markten waarin Eteck actief is: o.a. energiemarkt, bouw- en projectontwikkeling, gebiedsontwikkeling en infrastructuur;
 • Uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden;
 • Uitstekende mondelinge- en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je hebt humor, bent integer, klantgericht,  en je bezit overtuigingskracht.


Onderweg naar 0

Elke dag werken we keihard aan onze impact. Impact op de verduurzaming en impact op de tevredenheid van onze klanten. En zoals wij het zeggen: we zijn er nog niet, wij zijn onderweg! Onderweg naar 0. Nul CO2-uitstoot, nul gebruik van fossiele brandstoffen, nul storingen en nul klachten.

Jij hebt de mogelijkheid om daaraan mee te werken. Als je bij Eteck binnenstapt ervaar je een mooie mix van persoonlijkheden, expertises én gevoel voor humor. Die snel groeiende groep collega's heeft allemaal één ding gemeen: passie voor hun vak. De beste willen zijn in wat we doen om uiteindelijk te kunnen bereiken waar we zo hard voor werken. Die beoogde nul!

En dat doen we veel vanuit huis. Voor de ene collega is dat in de Randstad en voor de ander in Goes of Twello. Ons kantoor is gloednieuw en staat in Voorburg en we werken ook een aantal dagen vanuit huis.

Binnen Eteck vormen wij een hecht team waar passie, duurzaam, klantgericht en vertrouwen belangrijke kernwaarden zijn. Onze dynamische en informele organisatie telt ca. 100 zeer gemotiveerde medewerkers waar aandacht is voor ieder individu. Er is bij ons veel ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij geloven erin dat het stimuleren van creativiteit zorgt voor maximale persoonlijke ontwikkeling en voldoening in je werk.

Waarom het fijn werken is bij ons:

• we zijn dol op eigen initiatieven en frisse ideeën - kom maar door!
• we hebben intern korte lijnen - geen gesloten kantoortjes.
• we bieden je een lekkere lunch - moet je wel even op kantoor komen.
• we krijgen 43 verlofdagen per jaar op fulltime basis - die krijg je nooit op!
• we hebben informeel contact met elkaar - sjoelen met je manager kan altijd
• we vieren meerdere keren per jaar een goed feest - bijzijn is meemaken!

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op! Femke Riedijk (HRBP) f.riedijk@eteck.nl

of