Skip to content

Omgevingsmanager

Voorburg, Zuid-Holland, NederlandCommunicatie

Functieomschrijving

Omgevingsmanager bij Eteck


Wil jij een veelzijdige baan waarin je continue de verbinding zoekt met bewoners, wijkraden, woningcorporaties en omwonenden van onze warmteprojecten? Heb je zin om jouw oplossingsgerichte kwaliteiten kwijt te kunnen en impact te maken? Dan dagen we je graag uit. Binnen deze functie kan je echt het verschil maken voor de omgeving en voor je collega’s.

Wil jij daarnaast bijdragen aan de verduurzaming van Nederland? Eteck gaat voor 0. Nul gebruik van fossiele brandstoffen en nul CO2-uitstoot. Iedere dag streven we naar maximale impact op de verduurzaming van de Nederlandse warmte– en koudevraag. Die impact groeit. En wij ook! Groei jij met ons mee?


Wat zoeken wij

We zoeken een Omgevingsmanager die de verbinding zoekt met onze eindgebruiker, voornamelijk op onze grootschalige vervangings- en verduurzamingsprojecten. Een ervaren adviseur op het gebied van bewonerscommunicatie en bewonersbegeleiding. Iemand die goed kan luisteren en overtuigend kan schrijven en spreken om complexe recoveryprojecten soepel te laten verlopen. Je kunt op een gestructureerde manier conflicten met de omgeving oplossen of voorkomen door te bouwen aan duurzame relaties. Uiteindelijk is het jouw taak om bewoners en andere omgevingspartijen actief te informeren, betrekken en waar nodig de pers te woord te staan.


Dit ga je doen
In deze nieuwe rol in onze organisatie neem jij de lead in de communicatie richting onze stakeholders. Je schept duidelijkheid, voor en tijdens de intensieve bouwperiode die flinke impact heeft op de omgeving. Denk daarbij aan de volgende werkzaamheden:

 • Stakeholders en hun belangen in kaart brengen (bewoners, omwonenden, pers, gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars, etc.);
 • In contact treden met stakeholders, met als doel om draagvlak en duidelijkheid te creëren;
 • Bepalen communicatiestrategie. Bij de uitvoering word je ondersteunt door het communicatieteam. Denk daarbij aan het opstellen van nieuwsberichten en het bijhouden van Eteck’s BouwApp;
 • Het organiseren en voorzitten/begeleiden van bewonersavonden en locatiebezoeken in samenwerking met onze project- en assetmanagers.

Ook zal je de woordvoering richting pers zijn op jouw werkgebied en informeer je Customer Care-medewerkers actief over jouw specifieke projecten en de voortgang.

Vereisten

Wie ben jij

Je bent iemand die zich, door je sociale en empathische karakter, aanspreekbaar en zichtbaar weet te maken. Je hebt een natuurlijke geloofwaardigheid in je voorkomen en beschikt over een prettig energieniveau. Daarnaast:

 • heb je minimaal 5 jaar werkervaring waarvan 2 jaar in een soortgelijke functie
 • HBO-/WO-opleiding in een relevante richting;
 • kan je complexe materie vertalen naar begrijpelijke taal (B1-niveau), kernachtig geformuleerd;
 • is kennis van de warmte- of energiemarkt een pre.


Wie is Eteck

Eteck is een warmtebedrijf. Wij kiezen voor lokale oplossingen om woningen te verwarmen, te koelen en te voorzien van warm tapwater. Als warmtebedrijf zijn we flink op weg om bij te dragen aan de ambitie van een gasloos Nederland in 2050. Naast nieuwe projecten richten we ons ook op bestaande bouw waar we ingrijpende (verduurzamings)-werkzaamheden verrichten. We komen dan letterlijk dicht bij onze klanten: in hun eigen woning.


Waar werken wij
We werken sinds kort in een mooi nieuw pand in Voorburg, vlak bij het station. We verwachten dat je ook een aantal dagen per week vanuit huis werkt, daar is ons pand en onze werkwijze op ingericht.


Wat bieden wij

We hebben een down-to-earth organisatie en houden van hard werken met veel plezier. Je komt in deze nieuwe rol te werken in een toegewijd team Marketing & Communicatie, waar we werken met een hands-on-mentaliteit. In jouw rol zal je veel samenwerken met collega’s van de afdeling Project- en Assetmanagement. Tot slot, niet onbelangrijk, wij hebben mooie arbeidsvoorwaarden, die recht doen aan de functie binnen het bedrijf.


Waarom het fijn werken is bij ons:

 • we zijn dol op eigen initiatieven en frisse ideeën - kom maar door!
 • we hebben intern korte lijnen - geen gesloten kantoortjes.
 • we bieden je een lekkere lunch - moet je wel even op kantoor komen.
 • we krijgen 30 verlofdagen per jaar op fulltime basis.
 • we hebben informeel contact met elkaar - sjoelen met je manager kan altijd.
 • we vieren meerdere keren per jaar een goed feest - bijzijn is meemaken!


Wil je ook impact maken? Solliciteer eenvoudig via werkenbijeteck.nl

Wil je weten waarom wij graag bij Eteck werken? Lees het op onze website of vraag ernaar tijdens je sollicitatiegesprek! Heb je andere vragen? Neem gerust contact via q.stoc@eteck.nl

of